днес, 19 април 2019

Галерия УниАрт - НБУ

www.uniart.bg

Вашата оценка

(1 гласа)
Програма
Няма престоящи събития

Още от Галерия УниАрт - НБУ

Детски Университет НБУ

Ателие "История на изкуството"

Галерия УниАрт - НБУ

Адрес:

  • Нов български университет, гр. София, ж.к. "Овча купел", ул. "Монтевидео" №21

    Координатор на галерия УниАрт:
    д-р Васил Марков
    vmarkov@nbu.bg
    тел: 0887 28 21 74

  • ул. "Леге" 3, Галерия "Европа"

Вижте на картата


напиши коментар >

За Галерия УниАрт - НБУ

Университетска Галерия УниАрт на Нов български университет е единствено по рода си за България университетско изложбено пространство, което отворя врати на 19 май 2012 г. - Деня на музеите в София. Постоянната експозиция обхваща произведения от чуждестранни и български автори. По-голямата част от експонатите са дарение от семейството на Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара и член на университетското настоятелство.

Галерията представя значима и ценна колекция Европейска живопис от 16-19 век, колекция Съвременна българска пластика и колекция от картини на Иван Кирков (1932-2010).

Галерията активно участва в образователни програми с деца и ученици. Всяка събота в изпълненото със светлина пространство на галерията се организира „Детски Университет НБУ“, който включва занимания като: изработване на рисунки, пъзели и колажи; ситуационни игри; развиване на визуалната памет; прожектиране на научно-популярни филми и др. Заниманията са съвместна инициатива на галерия УниАрт, Университетски Театър и студенти от специалност Изкуствознание на Нов български университет.


ПрепоръчайтеВашите мнения и коментари за Галерия УниАрт - НБУ напиши коментар >


Няма публикувани мнения