днес, 20 октомври 2020

Стани част от звука на Камбаните!

10 октомври 2013

Заповядайте на 12 октомври 2013 г. от 10:30 ч. в парк-комплекс "Камбаните" и станете част от звука на Камбаните! С 95 камбани, 4 пиана и над 200 ударни инструмента Венцислав Благоев и музикантите от проект "Джаз за деца" организират един нетрадиционен джаз концерт в парк "Камбаните" със специалното участие на Александър Цветков и Стоян Павлов, Детски перкусионен състав към Военния клуб, хора на Националната гимназия за древни езици и култури, Libera Drum Circle и всички вие - които ще се включите с удара на сърцето си!

Ще можете да се включите в Музикални ателиета за деца организирани от Къща-музей "Панчо Владигеров", рисуване върху керамични камбани подготвени за празника от Социален център "Св. Константин", да откриете  много любопитни факти за камбаните и "Камбаните", които ще откриете в прожекцията на филма "Звънци и камбани" и една пътешественическа игра - подарък за децата в публиката!

Събитието е част от Проект "Архитектура на тоталитарните режими от ХХ век в градското управление", който  поставя въпроса за новия живот на Монумент "Камбаните" като част от маршрут за културен туризъм.

С финансовата подкрепа на Столична община, Програма ПИСТ, НИНКН - проект АТРИУМ, и любезното съдействие на Националния учебен комплекс за култура.

Публикувано от: За децата днес

< Обратно към всички новини